Може ли која било светлина да се користи како светло за растење?

1) Не, спектрите мора да бидат порамнети.Обичното LED осветлување е различно од спектарот на светлата за раст на растенијата;Обичното осветлување има многу неефикасни светлосни компоненти, вклучително и релативно висока содржина на зелено светло што не се апсорбира за време на растот на растенијата, така што обичните LED светла не можат ефикасно да ја надополнат светлината за растенијата.

ЛЕД светлото за полнење на растенијата е да ги зголеми компонентите на црвена и сина светлина кои се корисни за растот на растенијата, да ги ослабне или елиминира неефикасните светлосни компоненти како зеленото светло, црвеното светло промовира цветни и плодни, а сината светлина ги промовира лисјата на стеблото, така што спектарот е попогодна за раст на растенијата.на.

ЛЕД светлата за растенија обезбедуваат разумна дополнителна светлина за растенијата за да го промовираат растот и развојот на растенијата.Постојат одредени барања за квалитет на светлина и интензитет на светлина.Употребата на LED светла за раст на растенијата може да емитува специфична црвена и сина светлина што им е потребна на растенијата, така што ефикасноста е исклучително висока, ефектот е многу значаен, а ефектот што го поттикнува растот не е споредлив со оној на обичното осветлување.

2) Карактеристики на лед светлата на растенијата: богати типови бранови должини, само во согласност со спектралниот опсег на фотосинтезата на растенијата и морфологијата на светлината;половината ширина на ширината на спектралниот бран е тесна и може да се комбинира за да се добие чиста монохроматска светлина и композитен спектар по потреба;светлината со специфични бранови должини може да се концентрира на балансиран начин Озрачување на култури;не само што може да го прилагоди цветањето и плодноста на културите, туку и да ја контролира висината на растенијата и хранливата содржина на растенијата;системот генерира помалку топлина и зафаќа мал простор, а може да се користи во повеќеслојни култивирани тридимензионални комбинирани системи за да се постигне мало топлинско оптоварување и минијатуризација на производниот простор.

wps_doc_0

Расте светлина


Време на објавување: Мар-30-2023