A mund të përdoret ndonjë dritë si drita e rritjes?

1) Jo, spektri duhet të jetë i njëanshëm.Ndriçimi i zakonshëm LED është i ndryshëm nga spektri i dritave të rritjes së bimëve;Ndriçimi i zakonshëm ka shumë komponentë të dritës joefektive, duke përfshirë një përmbajtje relativisht të lartë të dritës jeshile që nuk absorbohet gjatë rritjes së bimëve, kështu që dritat e zakonshme LED nuk mund të plotësojnë në mënyrë efektive dritën për bimët.

Drita e mbushjes së bimëve LED është për të rritur komponentët e dritës së kuqe dhe blu që janë të dobishme për rritjen e bimëve, për të dobësuar ose eliminuar komponentët joefektiv të dritës si drita jeshile, drita e kuqe promovon lulëzimin dhe frutat, dhe drita blu nxit gjethet e kërcellit, kështu që spektri është më të favorshme për rritjen e bimëve.e.

Dritat LED të bimëve ofrojnë një mjedis të arsyeshëm suplementar të dritës për bimët për të nxitur rritjen dhe zhvillimin e bimëve.Ekzistojnë kërkesa të caktuara për cilësinë e dritës dhe intensitetin e dritës.Përdorimi i dritave LED të rritjes së bimëve mund të lëshojë dritë specifike të kuqe dhe blu që u nevojitet bimëve, kështu që efikasiteti është jashtëzakonisht i lartë, efekti është shumë domethënës dhe efekti nxitës i rritjes nuk është i krahasueshëm me atë të ndriçimit të zakonshëm.

2)Karakteristikat e dritave të bimëve led: lloje të pasura me gjatësi vale, vetëm në përputhje me gamën spektrale të fotosintezës së bimëve dhe morfologjinë e dritës;gjysma e gjerësisë së gjerësisë së valës spektrale është e ngushtë dhe mund të kombinohet për të marrë dritë të pastër monokromatike dhe spektër të përbërë sipas nevojës;drita me gjatësi vale specifike mund të përqendrohet në një mënyrë të ekuilibruar Rrezatimi i kulturave;jo vetëm që mund të rregullojë lulëzimin dhe frytëzimin e të lashtave, por edhe të kontrollojë lartësinë e bimëve dhe përmbajtjen ushqyese të bimëve;sistemi gjeneron më pak nxehtësi dhe zë një hapësirë ​​të vogël dhe mund të përdoret në sistemet e kombinimit tre-dimensional të kultivimit me shumë shtresa për të arritur ngarkesë të ulët të nxehtësisë dhe miniaturë të hapësirës së prodhimit.

wps_doc_0

Rritet dritë


Koha e postimit: Mar-30-2023