Која е поентата на Grow Lights?

1. Осветлувањето на растенијата е да ја замени сончевата светлина со вештачка осветлена средина за да се обезбеди здрав раст на растенијата.Без светлина, растенијата не можат да растат.Кај растенијата, светлината делува како еколошки сигнал за регулирање на низа однесувања на растот и развојот на растенијата, вклучувајќи ртење на семето, морфолошка градба, цветање и синтеза на секундарни метаболити.За тоа време, растенијата за фотосинтеза ја апсорбираат сончевата светлина, ја претвораат во шеќери, ги складираат и ги користат за растење.

dtrfg (1)

2. Преку „идентификување“ и „преферирање“ на светлината, може да се обезбедат теоретски насоки за одгледување растенија со вештачка светлина.Светилките за раст на растенијата можат да бидат прецизно дизајнирани за секое растение или за секој развојен период, а прилагодените светлосни формули на растенијата можат поефикасно да одгледуваат растенија и да обезбедат доволно светлина и ѓубриво за раст на растенијата.

3. Светлата за растење на растенијата не само што можат да ја подобрат стапката на искористување на светлината на растенијата, да го зголемат производството, туку и да ја подобрат формата и бојата на растенијата, внатрешните компоненти итн. Широко се користи во инсектициди и други полиња.Високоефикасните светла за раст на растенијата, заедно со интелигентните и оптимизирани стратегии за контрола на светлината, го прават растот на културите неограничен од природните услови на светлина, што е од големо значење за подобрување на земјоделското производство и за обезбедување на безбедноста на земјоделските производи.

Сумирајќи, светлата за растење се покорисни за растот и приносот на растенијата отколку природната светлина.

dtrfg (2)


Време на објавување: април-10-2023 година