Cila është pika e Grow Lights?

1.Ndriçimi i bimëve është zëvendësimi i dritës së diellit me një mjedis me dritë artificiale për të siguruar rritjen e shëndetshme të bimëve.Pa dritë, bimët nuk mund të rriten.Në bimë, drita vepron si një sinjal mjedisor për të rregulluar një sërë sjelljesh të rritjes dhe zhvillimit të bimëve, duke përfshirë mbirjen e farës, ndërtimin morfologjik, lulëzimin dhe sintezën e metabolitëve dytësorë.Gjatë kësaj kohe, bimët fotosintezuese thithin rrezet e diellit, e shndërrojnë atë në sheqerna, i ruajnë dhe i përdorin për t'u rritur.

dtrfg (1)

2. Nëpërmjet “identifikimit” dhe “preferencës” së dritës, mund të sigurohet udhëzime teorike për kultivimin me dritë artificiale të bimëve.Llambat e rritjes së bimëve mund të dizajnohen saktësisht për çdo bimë ose çdo periudhë zhvillimi, dhe formulat e përshtatura për dritën e bimëve mund të kultivojnë bimë në mënyrë më efikase dhe të ofrojnë dritë dhe pleh të mjaftueshëm për rritjen e bimëve.

3. Dritat e rritjes së bimëve jo vetëm që mund të përmirësojnë shkallën e përdorimit të energjisë së dritës të bimëve, të rrisin prodhimin, por edhe të përmirësojnë formën dhe ngjyrën e bimëve, përbërësit e brendshëm, etj. Është përdorur gjerësisht në insekticide dhe fusha të tjera.Dritat e rritjes së bimëve me efikasitet të lartë, së bashku me strategjitë inteligjente dhe të optimizuara të kontrollit të dritës, e bëjnë rritjen e të korrave të pakufizuar nga kushtet e dritës natyrore, gjë që ka një rëndësi të madhe për përmirësimin e prodhimit bujqësor dhe garantimin e sigurisë së produkteve bujqësore.

Për ta përmbledhur, dritat e rritjes janë më të dobishme për rritjen dhe rendimentin e bimëve sesa drita natyrale.

dtrfg (2)


Koha e postimit: Prill-10-2023