ʻO ka holomua hou o LED ma ke kahua o ka ʻimi moana

Ua hoʻoulu ʻia nā mea noiʻi o ke Kulanui ʻo Harvard e ke kula o ka iʻa a ua hana i kahi pūʻulu o nā iʻa iʻa ma lalo o ka wai i hiki ke hoʻokele autonomously a loaʻa kekahi i kekahi, a hui pū i nā hana.Hoʻolako ʻia kēia mau iʻa robotic bionic me ʻelua kāmela a me ʻekolu mau kukui LED polū, hiki ke ʻike i ke ala a me ka mamao o nā iʻa ʻē aʻe i ke kaiapuni.

Paʻi ʻia kēia mau lopako i ke ʻano o ka iʻa, me ka hoʻohana ʻana i nā ʻūhā ma kahi o nā propellers, nā pahupaʻikiʻi ma mua o nā maka, a me nā kukui LED e hoʻohālike i ka bioluminescence maoli, e like me ke ʻano o ka hoʻouna ʻana o nā iʻa a me nā inike i nā hōʻailona.E hoʻololi a hoʻololiʻia ka pulse LED e like me ke kūlana o kēlā me kēia iʻa robotic a me kaʻike o nā "hoa noho".Ke hoʻohana nei i nā manaʻo maʻalahi o ke kāmela a me ka mea ʻike kukui mua, nā hana ʻauʻau kumu a me nā kukui LED, e hoʻonohonoho pono ka iʻa robotic i kāna ʻano ʻauʻau ponoʻī a hoʻokumu i kahi ʻano "mill" maʻalahi, ke hoʻokomo ʻia kahi iʻa robotic hou mai kekahi. angle Time, hiki ke hoʻololi.

Hiki i kēia iʻa robotic ke hana i nā hana maʻalahi, e like me ka ʻimi ʻana i nā mea.I ka hāʻawi ʻana i kēia pūʻulu iʻa robotic i kahi hana, e ʻae iā lākou e ʻimi i kahi LED ʻulaʻula i loko o ka pahu wai, hiki iā lākou ke ʻimi kūʻokoʻa iā ia, akā i ka loaʻa ʻana o kekahi o nā iʻa robotic, e hoʻololi ʻo ia i kāna kukui kukui e hoʻomanaʻo a kāhea i nā poʻe ʻē aʻe. iʻa.Eia kekahi, hiki i kēia mau iʻa robotic ke hoʻokokoke palekana i nā koʻa a me nā hiʻohiʻona kūlohelohe ʻole me ka hoʻopilikia ʻole ʻana i ke ola kai, nānā i ko lākou olakino, a i ʻole e ʻimi i nā mea kikoʻī e hiki ai i ko lākou mau maka pahupaʻi ke ʻike, a hiki i nā pahu a me nā moku E auwana ana ma lalo, e nānā ana i ka hull. hiki iā ia ke pāʻani i ka ʻimi a hoʻopakele.

                                                    


Ka manawa hoʻouna: Jan-20-2021